Nations League

Wat is de Nations League?
De UEFA Nations League is een internationale voetbalcompetitie die voortaan om de twee jaar gespeeld zal worden door de 55 lidstaten van de UEFA. De Nations League is door de UEFA in het leven is geroepen om interlandvoetbal aantrekkelijker te maken. Tevens biedt het toernooi een alternatieve mogelijkheid op plaatsing voor het EK van 2020. 

Hoe werkt de Nations League?
Alle 55 landen die zijn aangesloten bij de UEFA zijn op basis van de wereldranglijst ingedeeld is vier leagues. In league A zitten de ploegen met de hoogste ranking en in league D de ploegen die het laagste staan op de ranking. Iedere league is vervolgens opgedeeld in vier poules. Oranje heeft met Duitsland en Frankrijk een zware poule getroffen.

Alle poulewedstrijden worden verdeeld over zes speelrondes in september, oktober en november 2018. Het gaat hierbij telkens om drie keer twee interlands kort achter elkaar. Op basis van de resultaten van deze wedstrijden, leveren alle zestien poules zo een winnaar. De vier poulewinnaars van league B, league C en league D promoveren, net zoals de vier hekkensluiters van league A, league B en league C degraderen. De vier groepswinnaars die al uitkomen in league A, kunnen niet meer promoveren, maar strijden in de UEFA Nations League finalerondes om toernooiwinst!
 
League A Poule 1: Duitsland, Frankrijk, Nederland
  Poule 2: België, Zwitserland, IJsland
  Poule 3: Portugal, Italië, Polen
  Poule 4: Spanje, Engeland, Kroatië
   
League B Poule 1: Slowakije, Oekraïne, Tsjechië
  Poule 2: Rusland, Zweden, Turkije
  Poule 3: Oostenrijk, Bosnië & Herzegovina, Noord-Ierland
  Poule 4: Wales, Ierland, Denemarken
   
League C Poule 1: Schotland, Albanië, Israël
  Poule 2: Hongarije, Griekenland, Finland, Estland
  Poule 3: Slovenië , Noorwegen, Bulgarije, Cyprus
  Poule 4: Roemenië, Servië, Montenegro, Litouwen
   
League D Poule 1: Georgië, Letland, Kazachstan, Andorra
  Poule 2: Wit-Rusland, Luxemburg, Moldavië, San Marino
  Poule 3: Azerbeidzjan, Faroer Eilanden, Malta, Kosovo
  Poule 4: Macedonië, Armenië, Liechtenstein, Gibraltar

En hoe zit het met het EK 2020?
Alle 16 poulewinnaars winnen tevens een ticket voor de play-offs in de strijd om EK-kwalificatie. In elke league geldt dat de vier groepswinnaars in deze play-offs tegen elkaar spelen volgens het principe van knock-outs: twee halve finales, gevolgd door een wedstrijd om de derde plek en een wedstrijd om de eerste plek. Laatstgenoemde wedstrijd is feitelijk de finale van de play-offs in de betreffende League (A, B, C en D), met als inzet een ticket voor deelname aan het EK. Zoals eerder benoemd, bepaalt de play-offronde in league A tevens de winnaar van de UEFA Nations League.
Via de reguliere kwalificatiereeks voor het EK 2020 plaatsen 20 landen zich rechtstreeks, namelijk de nummer één en twee van elke groep. Via de play-offs van de Nations League komen hier vervolgens nog vier landen bij (de winnaars van de vier leagues). Overigens, landen die zich via de reguliere kwalificatiereeks plaatsen en óók via hun prestaties in de Nations League het recht verdienen op het spelen van de play-offs, staan hun plaats in de play-offs af aan het land dat achter hen is geëindigd. 

Wanneer speelt het Nederlands elftal?
Het speelschema voor de eerste Nations League is bekend. Het Nederlands Elftal is ingedeeld in "de poule des doods", bij Duitsland en Frankrijk.
Zondag 9 september Frankrijk - Nederland Bekijk ons arrangement
Zaterdag 13 oktober Nederland - Duitsland Bekijk ons arrangement
Vrijdag 16 november Nederland - Frankrijk Bekijk ons arrangement
Maandag 19 november Duitsland - Nederland Bekijk ons arrangement
Telefoon 088 - 10 30 750
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events

Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)88 10 30 750
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
19:14:53 | 0,09 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch