naar Homepagina
  1. Speelsteden EK 2020

Speelsteden EK 2020

Op 12 juni 2020 is het weer zo ver: het Europees Kampioenschap voetbal! Omdat de UEFA haar 60-jarig bestaan viert wordt het EK niet in één of twee gastlanden gespeeld, maar in maar liefst 12 verschillende landen en speelsteden. Ben je benieuwd welke speelsteden dit zijn? Op deze pagina vind je alle informatie!

Unieke opzet 
De voorbereiding voor het komende EK is al in volle gang. De UEFA heeft een aantal dingen veranderd aan de kwalificatie en opzet, waardoor het EK 2020 er heel anders uitziet. Zo heeft de kwalificatiefase een nieuwe dimensie gekregen door de komst van de Nations League. In totaal doen er 24 landen mee aan het eindtoernooi, waarvan 20 landen zich via de reguliere kwalificatierondes plaatsen en 4 landen via deze nieuwe Nations League. Op deze manier wil de UEFA de aanloop naar het EK aantrekkelijker maken.

Maar dat is niet het enige wat anders is aan het EK van 2020. Vanwege haar 60-jarig bestaan pakt de UEFA namelijk extra feestelijk uit en laten ze heel Europa meegenieten van het voetbalfeest. Daarom wordt het EK door maar liefst 12 verschillende landen georganiseerd! De speelsteden zijn verspreid over heel Europa, van Ierland tot Azerbeidzjan en van Rusland tot Spanje. Ook de Johan Cruijff Arena in Amsterdam is uitgekozen en mag drie groepswedstrijden én een achtste finale organiseren. Een mooie kans om het EK van dichtbij mee te maken!

Speelsteden EK 2020
Heb je altijd al eens een spannende EK-wedstrijd willen meemaken? Pak dan in 2020 je kans! In de onderstaande video worden alle speelsteden en stadions voor het EK 2020 toegelicht. Scroll naar beneden voor een toelichting per stadion.

Stadion Parken in Kopenhagen, Denemarken

In deze thuishaven van FC Kopenhagen worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Hamden Park in Glasgow, Schotland
In deze thuishaven van de Schotse Nationale ploeg worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Aviva Stadium in Dublin, Ierland
Dit stadion is in 2010 gebouwd en is zowel de thuishaven van de Ierse nationale voetbalploeg als het nationale rugbyteam. Ook hier worden in 2020 drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Arena Nationala in Boekarest, Roemenië
Ook dit stadion is redelijk nieuw (2011) en biedt plaats aan 55.600 toeschouwers. Er worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Ferenc Puskasstadion in Boedapest, Hongarije
Dit stadion is vernoemd naar de Hongaarse voetballegende Ferenc Puskas en wordt speciaal gebouwd voor het EK 2020. Ook hier worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

San Mamés in Bilbao, Spanje
In plaats van Camp Nou of Bernabeu koos de Spaanse bond voor het kleinere maar gloednieuwe stadion van Athletic Club Bilbao. Ook hier staan drie groepwedstrijden en een achtste finale op het programma. 

Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Nederland
In onze eigen hoofdstad Amsterdam, in de thuishaven van Ajax, worden eveneens drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Leuk detail: elk gekwalificeerd land speelt in ieder geval twee thuiswedstrijden! 

Krestovskistadion in Sint-Petersburg, Rusland
Dit in 2017 geopende stadion staat op het eiland Krestovski bij Sint-Petersburg en werd speciaal gebouwd voor het WK 2018 in Rusland. Tijdens het EK 2020 zullen hier drie groepswedstrijden en een kwartfinale worden gespeeld. 

Stadio Olimpico in Rome, Italië
Dit is de thuishaven van AS Roma én Lazio Roma en biedt plaats aan meer dan 70.000 toeschouwers. Ook hier vinden drie groepswedstrijden en een kwartfinale plaats. Leuk detail: hier wordt ook de openingswedstrijd van het EK 202 gespeeld! 

Allianz Arena in München, Duitsland
Bekend terrein voor Arjen Robben; de Allianz Arena is de thuishaven van Bayern München. Dit Duitse stadion heeft ruimte voor meer dan 75.000 toeschouwers en organiseert tijdens het EK 2020 drie groepswedstrijden en een kwartfinale. 
 
Olympisch Stadion in Bakoe, Azerbeidzjan
Dit spiksplinternieuwe stadion in Bakoe beschikt over ruim 70.000 plaatsen en organiseert tijdens het EK ook drie groepswedstrijden en een kwartfinale. 

Wembley Stadium in Londen, Engeland
Het Wembley stadion in Londen speelt de belangrijkste rol tijdens het EK 2020. Dit stadion heeft een capaciteit van ruim 90.000 toeschouwers! Naast drie groepswedstrijden en een achtste finale worden hier ook de halve finales én de grote finale gespeeld. Op zondag 12 juli 2020 om 21:00 uur zal hier de ultieme strijd om de Europese beker losbarsten! 

Bron: EK2020-Voetbal, AD, Dagblad van het Noorden.

 

Telefoon 088 - 10 30 750
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)88 10 30 750
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
22:33:08 | 0,06 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch