De stad Beijing

Beijing, of Peking zoals de stad ook wel genoemd wordt, is de hoofdstad van China en de op één na grootste stad van het land. Vroeger werd vanuit deze stad het voormalige Chinese Keizerrijk bestuurd. De Verboden Stad was het bestuurlijke hart tijdens de Ming- en Qing-dynastie. Tegenwoordig is De Purperen Verboden Stad dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid binnen de stadsgrenzen van Beijing.

Beijing ontwikkelt zich razendsnel. Het huidige straatbeeld van een locatie in Beijing kan er binnen een jaar compleet anders uitzien, onder andere door het grote aantal gebouwen dat in korte tijd bijgebouwd wordt. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat informatie in reisgidsen of op websites snel verouderd kan zijn en niet meer up to date is.

Het is als toerist ook belangrijk om te weten dat men in China amper Engels spreekt. Het is daarom van belang dat je in ieder geval enkele belangrijke Chinese woorden kent en de belangrijkste Chinese symbolen leert kennen. Kijk daarom vast op deze pagina om begin alvast met een korte talencursus.

Om de prachtige stad Beijing te ontdekken heb je sowieso enkele dagen nodig. Door alle honderden indrukwekkende bezienswaardigheden in deze stad, zul je je geen moment vervelen. Uiteraard worden er vanuit Beijing ook vele excursies aangeboden. Zo kun je vanaf de stad onder andere een excursie maken naar de Grote Muur. Bekijk hier alvast een aantal bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken aan je bezoek aan Beijing.

Beijing-Sunweb-Sports-Events.png
Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
13:23:01 | 0,1 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch