naar Homepagina
  1. Weet jij over welke Formule 1-held we het hebben?

Weet jij over welke Formule 1-held we het hebben?

Hij werd maar liefst vier keer wereldkampioen en staat bekend om zijn agressieve rijstijl. Zijn allereerste race reed hij in de Verenigde Staten tijdens de GP van Amerika, waar hij meteen een WK-punt pakte. Maar over welke befaamde coureur hebben we het? Test jouw Formule-1 kennis en ontdek of jíj weet over welke topcoureur het gaat!

Fraaie Formule-1 prestaties
Deze Duitse autocoureur was al vóór zijn twintigste betrokken bij de Formule 1. Tijdens zijn racedebuut wist hij meteen een WK-punt te scoren. In de daaropvolgende jaren werd hij maar liefst vier keer wereldkampioen en maakte hij naam als ‘de jongste wereldkampioen ooit’. Hij reed lange tijd voor Red Bull en daarna voor Ferrari. In zijn carrière behaalde hij tot nu toe ruim 50 overwinningen en stond hij meer dan 100 keer op het podium. Hij wordt door veel fans en tegenstanders geprezen om zijn effectieve, nette en tegelijk agressieve rijstijl met mooie lijnen, goed gevoel voor het gaspedaal en opperste controle. Vanwege deze rijstijl wordt hij vaak vergeleken met een succesvolle landgenoot die in de jaren 90 en begin deze eeuw de Grand Prix-podia domineerde…

Niet altijd volgens de regels…
Dit formule 1-talent staat niet alleen bekend om zijn prestaties op het circuit. Ook heeft hij inmiddels naam gemaakt als ‘de coureur die nog wel eens een boete oploopt’. Zo werd hij nog niet zo lang geleden beboet voor te hard rijden in de pitstraat en moest hij een serieus bedrag neerleggen voor het slopen van een weegbrug en het niet opvolgen van de geldende veiligheidsregels. Met name het laatste incident deed op social media flink wat stof opwaaien, waarbij vooral de regelgeving binnen de Formule 1 aan de kaak werd gesteld. Veel fans vonden de straf te mild en vroegen zich af waarom de coureur niet werd gediskwalificeerd. Collega-coureurs konden zich echter wel inleven in de situatie, omdat de timing van het weegmoment nogal ‘ongelukkig’ was.

Sportman, geen celebrity
In tegenstelling tot wat je van een Formule 1-coureur zou verwachten, is deze topsporter niet zo gevoelig voor de celebrity scene. Een womanizer is hij niet, integendeel; hij is al langere tijd getrouwd en heeft 2 dochters. Ondanks zijn garage vol luxe auto’s, rijdt hij het liefst in zijn Fiat 500 om boodschappen te doen. Van mode, jetset, en luxe feesten moet hij niet zoveel hebben. Doe hem maar zijn rustige plekje op het Zwitserse platteland, overigens wel voorzien van de nodige kamers én omringend landgoed. Social media? Dat is niet zo zijn ding. Hij is naar eigen zeggen “gewoon een sportman met hart voor de Formule 1, die geniet van de normale dingen in het leven.”

Denk jij te weten wie deze mysterieuze Formule 1 coureur is? Laat dan hier je reactie achter!

Bron: Algemeen Dagblad, GP Update, RacingNews365.

 

Telefoon 088 - 10 30 750
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)88 10 30 750
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
03:35:19 | 0,11 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch