naar Homepagina
  1. Hierom zijn Formule 1 coureurs over de hele wereld verzot op circuit Spa Francorchamps

Hierom zijn Formule 1 coureurs over de hele wereld verzot op circuit Spa Francorchamps

Midden in het prachtige decor van de Belgische Ardennen ligt het legendarische Circuit Spa Francorchamps. Dit circuit staat niet alleen bij veel Formule 1-kenners bekend als ‘het mooiste circuit ter wereld’, maar doet ook de harten van menig coureur sneller kloppen. Maar waaraan verdient dit circuit deze status eigenlijk? Wij zochten het uit!

De ligging
Ongeveer 60 kilometer ten Zuid Oosten van Luik, in een oase van groene bossen ligt Circuit Spa Francorchamps. Een de opvallendste kenmerken van dit circuit is de omgeving waarin het zich bevindt. De baan ligt namelijk midden in het indrukwekkende landschap van de Belgische Ardennen en wordt omgeven door de majestueuze bossen en glooiende heuvels. Dit groene landschap, met adembenemende panorama’s en gigantische hoogteverschillen, bezorgen het circuit sinds jaar en dag mondiale allure. De omgeving zélf is dus al een lust voor het oog! Voeg daar een bloedstollend snelle baan met scherpe bochten en een hoogteverschil tot wel 40 meter aan toe en voila: je hebt het perfécte recept voor een geweldig racespektakel!  

De baan
Naast de spectaculaire omgeving dankt dit circuit zijn internationale bekendheid ook aan de lay-out van de baan. Met een lengte van ruim zeven kilometer is dit het langste circuit binnen het Grand Prix kampioenschap. Bovendien is dit circuit topfavoriet bij veel Formule 1 coureurs vanwege de beroemde, snelle bochten en het uitdagende hoogteverschil. De meest beruchte én steile bocht van het circuit, de zogeheten Radillon- of Eau-Rougebocht kent een stijging van 17 procent en overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 40 meter! Deze lange bocht is zeer geschikt voor hoge snelheden (tot wel 300 km per uur!) en is voor veel Formule 1 coureurs één van de spannendste circuitdelen ter wereld!

circuit-Spa-Francorchamps.jpg

Een Hollands feestje
Dat dit Belgische circuit keer op keer garant staat voor spanning en sensatie, hoeven we niet meer uit te leggen. Des te interessanter is het, om te vertellen dat dit geweldige racespektakel zich ieder jaar afspeelt op minder dan een uurtje rijden van de Nederlandse grens! Niet zo vreemd dus, dat dit circuit ieder jaar oranje kleurt als tienduizenden Nederlandse fans massaal naar België afreizen om hun favoriete coureur in actie te zien. Ook komend seizoen zal er weer een Grand Prix verreden worden op Spa Francorchamps: op 1 september 2019 starten de coureurs hun motoren op dit legendarische circuit! Een uitgelezen kans voor jou om dit racespektakel eens van dichtbij mee te maken…

Bron: RacingNews365, Spa-Francorchamps.be, SpaFrancorchamps, Circuits of the past.

 

Telefoon 088 - 10 30 750
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)88 10 30 750
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
15:42:50 | 0,1 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch