naar Homepagina
  1. 5 redenen waarom je de Red Bull Ring gezien moet hebben!

5 redenen waarom je de Red Bull Ring gezien moet hebben!

De Red Bull Ring in Oostenrijk is dé thuisbasis van onze eigen Hollandse Formule 1-held. Maar wat maakt dit circuit zo bijzonder en waarom moet ook jij het een keer gezien hebben? Wij zetten de 5 belangrijkste redenen op een rij!

 

1. Eerste grote opdracht van architect Herman Tilke

De Red Bull Ring zoals we hem nu kennen werd (her)ontworpen door Duitse racecircuit-ontwerper en autocoureur Hermann Tilke. In 1984 richtte Tilke zijn bedrijf ‘Tilke Engineering’ op; een bedrijf dat alle skills in huis heeft om een complete race-accommodatie te ontwerpen en aan te leggen. Tilke werd in eerste instantie gevraagd om een aantal kleine wijzigingen door te voeren op verschillende Duitse circuits. De verbouwing van de Österreichring, tegenwoordig de Red Bull Ring genoemd, was zijn eerste grote opdracht. Deze verbouwing vormde een belangrijke stap in zijn carrière, want hierna mocht Tilke tál van nieuwe racecircuits te ontwerpen. 

 

2. Imposant decor in Oostenrijkse Alpen

Niet alleen het ontwerp, maar ook het decor van de Red Bull Ring is de moeite waard. Het circuit ligt midden in de Oostenrijkse Alpen. Vanaf de tribune heb je schitterend zicht op het fenomenale berglandschap, de groene boomtoppen en de bouwkunst in Oostenrijkse stijl. Dat maakt een bezoekje aan de Red Bull Ring een belevenis op zich!

 

3. Flinke hoogteverschillen 

De Red Bull Ring kent een hoogteverschil van 65 meter, met een maximaal stijgingspercentage van twaalf procent. Dit hoogteverschil vormt een fysieke én mentale uitdaging voor de coureurs. “Het vraagt om een compleet andere benadering van het circuit”, verklaart oud-coureur David Coulthard op de website van Red Bull Racing. “Bocht vier ligt bijvoorbeeld op een heuvel, waardoor je lastig kunt zien waar je moet insturen. Daarna loopt het weer glooiend naar beneden, waardoor je juist een goed zicht hebt op de bochten.” Kortom: het is dus de kunst voor een coureur om zich het circuit eigen te maken en ervoor te zorgen dat hij de bijzondere eigenschappen van het circuit naar zijn hand weet te zetten. Ook voor de toeschouwer biedt het hoogteverschil trouwens een extra dimensie: je profiteert namelijk van een prachtig uitzicht op de baan! 

 

4. Uitdagend circuit

Naast de hoogteverschillen, is ook de lengte van het circuit kenmerkend voor de Red Bull Ring. Met slechts 4,3 kilometer is dit een van de kortste én snelste circuits binnen de Formule 1. Omdat het circuit maar tien bochten telt kan een Formule 1 coureur in iets meer dan een minuut een rondje afleggen. Maar dit betekent niet dat het circuit als makkelijk ervaren wordt. Integendeel; het schaarse aantal bochten in combinatie met de lange rechte stukken zorgt ervoor dat een kleine misser al snel tot grote verschillen kan leiden. Met het remmen, maar ook bij het aansnijden van de bochten is precisie doorslaggevend.  Je kunt als coureur niet spelen met verschillende manieren om door de bochten te gaan, integendeel: je moet bocht na bocht de juiste lijn nemen om een snelle rondetijd te behalen.

 

5. Dé plek van onze eigen Formule 1-held!

Nog een reden waarom de Red Bull Ring een bezoekje waard is: het is de thuisbasis van onze eigen Hollandse Formule-1 held! In 2018 behaalde de Belgisch-Nederlandse autocoureur hier de eerste plaats tijdens de Oostenrijkse GP. Tijdens deze thuisrit van team Red Bull liet hij zien het circuit tot in de puntjes te beheersen. Met een volgepakte Nederlandse oranjetribune op de achtergrond versloeg hij concurrent Kimi Räikkönen en was hij team Ferrari te snel af!

Bron: Red Bull, WikipediaRTL GP.

 

Telefoon 088 - 10 30 750
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Sunweb Sports & Events
Sunweb Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@sunwebsportsevents.nl
Telefoon +31 (0)88 10 30 750
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
03:19:33 | 0,13 | sunwebsportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch